מאז שנות התשעים וקצת אחרי, כאשר נחשפנו לבעיות קשב וריכוז אצל ילדים ביתר שאת, התחיל ויכוח ציבורי עמוק, הן בישראל והן במקומות אחרים אודות הטיפול בבעיות אלו. היו מי שסברו שהדרך היחידה והנכונה לטפל בבעיות קשב וריכוז הוא דרך שימוש בכדורים, אחרים סברו שזו אופציה הכי פחות טובה ולכן יש למצוא כלים ודרכים אחרות לטפל בילדים.
מלבד שאלת הטיפול, עלתה לא פעם גם שאלה נוספת, האם באמת קיימות בעיות קשב וריכוז אצל ילדים או שמא מדובר כאן ב”פינוק” של ההורים ואולי חוסר רצון שלהם להתמודד עם הילדים, היו שטענו שלא מדובר בבעיות קשב אלא בשינויים תרבותיים וטכנולוגיים, הרי הילדים מוצפים היום סיפוקים מכל עבר, החל ממסכי טלוויזיה, מחשב, טאבלטים, סלולר ועוד, אז לא פלא שקשה לשבת ולהתרכז. במרבית המקרים, מי שטען זאת, הביא את עצמו כדוגמא לכך שבתקופתו לא היה את כל האופציות הנ”ל ולכן הוא לא התמודד עם בעיות קשב וריכוז.
חלק מהטענות באמת צריכות לעלות לדיון, ציבורי או אחר, שכן כך אנחנו נדע כיצד להתמודד עם בעיות קשב וריכוז אצל ילדים בצורה הרבה יותר נכונה, ישירה ויעילה. אך זה לא אומר בהכרח שעלינו לשכוח מהעובדה שקיימות בעיות כאלה ולו מסיבה אחת, מאוד פשוטה, ישנם ילדים שמתמודדים עם הבעיה, ישנם ילדים שצריכים להתמודד כל יום עם בעיות קשב וריכוז שמשפיעות עליהם מהיבטים שונים, בין אם זה היבטים חברתיים, היבטים שקשורים ללימודים ועוד. אנחנו צריכים לזכור, שבמקרים רבים, אם הילדים לא יקבלו אבחון וטיפול נכון, הדבר יכול להשפיע עליהם באופן כזה שהם יצטרכו להתמודד עם קשיים שונים בלימודים אשר יכולים להשפיע עליהם לטווח הרחוק.
כשמדובר בבעיות קשב וריכוז טיפול לאורך זמן, חייב להתבצע במספר מישורים, אך לפני שאנחנו מתחילים בתהליך הטיפול, צריך להתבצע אבחון של הילד. לשם כך צריך לשים לב כיצד הוא מתנהג, כיצד הוא מתנהל בסיטואציות שונות, איך הוא מגיב כאשר הוא נדרש לשבת וללמוד או לשחק עם ילדים, כיצד הוא פועל מבחינה חברתית מול ילדים אחרים, כיצד הוא מתנהל מול הורים, מורים או גננות. מן הסתם, נקודת המוצא היא, שאין לילד בעיות קשב וריכוז, אך אם אנחנו שמים לב לדברים שונים, דברים שמושכים את העין בהתנהגות שלו, אנחנו צריכים לקחת בחשבון שזו אופציה, ואם זו אופציה, הרי שהוא צריך לקבל טיפול מתאים.
המישורים השונים בטיפולים, לא יכולים להסתפק רק בטיפול של כדורים אשר נועדו להרגיע אותו אלא מעבר לכך. הוא צריך לקבל טיפול רגשי, פסיכולוגי, טיפול של ריפוי בעיסוק, טיפול שעוזר לנו להשתלב בלימודים ולהצליח להתמודד עם החומר שנלמד וכמובן שיחות עידוד ותמיכה מצד ההורים. ככל שהמעטפת הרחבה תהיה טובה יותר, תומכת יותר, כך גדל הסיכוי שלאורך זמן הטיפול יצליח.
חשוב לומר, לא מדובר בטיפול רגיל אשר פועל לאורך זמן, מגיעים לתוצאה חיובית ואז אפשר לחדול ממנו, אלא במסגרת בעיות קשב וריכוז טיפול מוצלח הוא כזה שאפשר לרדת לאט לאט ברמות המינון שלו וכן מאפשר לילד להשתלב ולהצליח במערכות בהן הוא נמצא.
לסיום, אם אתם מעוניינים לקבל עוד מידע על בעיות קשב וריכוז אצל ילדים וטיפול בבעיות אלו, אתם מוזמנים לפנות אלינו, מרכז דורון מציע לכם תוכנית טיפול מקיפה בעזרת צוות מקצועי שמתמחה בתחום. ניתן לפנות אלינו דרך אתר האינטרנט שלנו וכן בטלפון. אנחנו נשמח לעמוד לרשותכם ולעזור לכם בכל שלבי הטיפול.